Kolme naise tuhat rohelist varjundit

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aiameistrid Maali Roomet (vasakult), Elna Kaasik ja Signe Kaasik võtavad kaunil augustipäeval lõkke ääres aja maha aia kõige uuemas osas - peonurgas tiigi kaldal, mida võiks nimetada ka maastikukujundajast peretütre koduseks  magistritööks. Või vähemalt töö esimeseks osaks, sest mõte liigub juba tiigi vastaskaldal.
Aiameistrid Maali Roomet (vasakult), Elna Kaasik ja Signe Kaasik võtavad kaunil augustipäeval lõkke ääres aja maha aia kõige uuemas osas - peonurgas tiigi kaldal, mida võiks nimetada ka maastikukujundajast peretütre koduseks magistritööks. Või vähemalt töö esimeseks osaks, sest mõte liigub juba tiigi vastaskaldal. Foto: Meelis Meilbaum

Kuidas mahutada kolm naist ühte aeda? Tuleb arvestada aasta- ja kellaaegadega, valguse ja varjuga, jälgida faktuuri ja vaateid, iseloome ja kasvukiirust, homset päeva, põlvkondi ja sajandeid.

Rutja küla Tenno talu peretütar Maali viskab ärgates esimese pilgu aknast aeda. Aasta(kümne)id on samal kombel alustanud hommikuid tema ema Elna ja vanaema Signe. Vaade on iga päev uus ja isemoodi paeluv.

Loe pikemalt ja vaata galeriid SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles