Vinni perekodu lapsed nautisid koos sõduritega USA armeetoitu

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiri toidupakil andis enam-vähem aimu, mida see sisaldab, kuid avastamisrõõmu jagus sellest hoolimata.
Kiri toidupakil andis enam-vähem aimu, mida see sisaldab, kuid avastamisrõõmu jagus sellest hoolimata. Foto: Marianne Loorents

Vinni perekodu lastele laupäeval lõunasöögiks mõeldud spagetid jäid söömata, sest keha kinnitati pakist nosides ja kotist jooki peale rüübates nagu Ameerika sõdurid.

Seda põhjusel, et laupäeva hommikul perekoju mängumaja ehitama saabunud USA sõdurid Tapalt tulid koos armee toidupakkidega, mille seast iga laps sai omale meelepärase välja valida ja sõdurite juhiste järgi ühe korraliku ameeriklaste sõdurilõuna valmis teha. Tavaliselt laua taga ja taldrikutelt einestavatel lastel oli elevust kui palju.

Vinni perekodus elav Igor nimetas päeva väga eriliseks. Eesti sõduri ja Ameerika sõduri toidupakki võrreldes eelistas kaitseliidus kaasa tegev Igor ameeriklaste oma. “Nende pakis kuumutab vesi ennast ise. Meie peame tule tegema ja vee keema laskma,” kiitis noormees ameeriklaste kiiremat toidutegemise viisi. Samas märkis ta, et maitse poolest sobib talle eestlaste sõduritoit rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles