Õpetaja 18. teadmiste päev on eriline

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere reaalgümnaasiumi õpetaja Kairit Lillepuu.
Rakvere reaalgümnaasiumi õpetaja Kairit Lillepuu. Foto: Kristel Karjane

Rakvere reaal­gümnaasiumi klassiõpetaja Kairit Lillepuu alustab pedagoogina 18. koolisügist. Ta on esimene õpetaja kahekümne viiele poisile ja tüdrukule, kellele on kooliaasta algus ootuse ja pidulikkuse aeg. Nagu ka kauaaegsele õpetajale.

Ehkki Kairit Lillepuu on ligi kakskümmend aastat olnud õpetaja, nendib ta, et esimene september on talle ikka kooliaasta tähtsaim päev. “Kindlasti. Minu jaoks on see uus algus, ükskõik kas lapsed tulevad esimesse või kolmandasse klassi. Nad ju kasvavad, tehes iga aasta erinevaks ja eriliseks. Nemad ootavad ja ise ootad,” räägib õpetaja.

Ootust, mida Lillepuu praegu tunneb, mäletab ta juba lapsepõlvest. Nimelt on nende suguvõsas neli põlve kooliõpetajaid. “Niisiis on meie suguvõsas kogu aeg oodatud,” ütleb muiates õpetaja Lillepuu, kelle vanavanaema juba koolmeistri ametit pidas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles