Juhtkiri: kolime Rohuaia lasteaia hoopis Tarka Majja

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keegi lasteaiakasvataja olevat lubanud lapsed Tarka Majja viia, kui Rohuaia lasteaed 1. septembriks valmis ei saa. Eks ole siis näha, kas ta oma sõna ka peab, sest lasteaia valmimiseni läheb veel omajagu aega, Targast Majast kolisid ehitajad aga eile välja.

Kui esialgu pidi Rakvere linn Targa Maja valmimisse panustama 1,5 miljonit eurot, siis eelmisel nädalal suurenes see summa pea kuuendiku ehk ligi 240 000 euro võrra. Tegelikult lubas sihtasutuse Virumaa Kompetentsikeskus juht Kalle Karron mitmel korral linnavolikogu ees, et selle raha sihtasutus leiab, kuid lubaduseks see paraku jäigi. Nii et esimesed vitsad on linn Targa Majaga kätte saanud.

Raha tuleb ehitajale maksta, sest võlgu ei või ju jääda. Ja teisalt on alltöövõtjateks kohalikud firmad, kellele linn oleks vastasel juhul külma teinud.

Targal Majal on nii pooldajaid kui vastaseid ning seda, milline tulu sellest Rakverele tõusma hakkab, ei oska ju tegelikult keegi öelda. Samas on suuresti tegemist ka linnavalitsuse uue majaga, sest linnavõim saab enamiku hoonest enda kasutusse. Nii et mis hoone see siis lõpuks on – Tark Maja või linnavalitsuse kodu? Kui õige või vale oli otsus linnavalitsuse jaoks uute ruumide ehitamine, peab otsustama iga linlane ise.

Igaüks rõhub sellele, mis tema meelest tähtis. Võib-olla just seepärast on Tark Maja püsti, Rohuaia lasteaia valmimine aga (määramatus) tulevikus. Juba käivad ju jutud, et ka lubatud novembriks lapsed uude majja ei pääse. Inimestele läheb Targast Majast rohkem korda see, et laps ei saa lubatud lasteaeda ning peab veel hulga päevi veetma kehvades ruumides, kus jõnglased koos nagu silgud pütis.

Kinomaja ehitus seisab ka, aga siin ei saa linnavõimu süüdistada, pigem meie absurdset riigihangete süsteemi, mis kohustab tellijaid pakkumistel osalenud skeemitajatega lepinguid sõlmima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles