Tapa koolid alustasid uut õppeaastat ühiselt

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa linna koolide suuremad ja väiksemad õppurid kogunesid keskväljakule ühisele kooliaasta avatseremooniale.
Tapa linna koolide suuremad ja väiksemad õppurid kogunesid keskväljakule ühisele kooliaasta avatseremooniale. Foto: Eva Klaas

Tapal algas esimene koolipäev varahommikul, kui linna koolide õpilased, nende vanemad ja õpetajad kogunesid keskväljakule, kus õppeaasta avatuks kuulutati.

Erilist tähelepanu pöörati kõnedes neile, kes alustasid tänavu kooliteed esimest korda, ning neile, kelle jaoks see õppeaasta viimaseks jääb. Ligi pool sajandit Tapa vene gümnaasiumis (sellest õppeaastast kannab kool vene põhikooli nime − toim.) reaalaineid õpetanud Ljudmilla Sergušina pani õpilastele südamele, et ka keemia ja füüsika on elus tähtsad ning just nendel aladel on Tapalt võrsunud tugevaid spetsialiste. Ta kiitis, et Tapa linn on turvaline, mõnus ja toredate inimestega koht, ning avaldas lootust, et noored, kes pärast kooli lõpetamist mujale õppima suunduvad, kunagi kodukohta tagasi pöörduvad.

Pärast ühist avatseremooniat toimus lõbus rongkäik ja koolide oma avaaktused. Rongkäigus liikujaid oli tänavate äärde kogunenud tervitama omajagu linnaelanikke. Laste turvalisuse eest hoolitsesid politseinikud ja abipolitseinikud, kes olid ülekäiguradadel ja ristmike ületamisel abiks. Samuti saatsid politseiautod rongkäiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles