Tulevane traktorist alustas kooliteed

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane traktorist alustas kooliteed.
Tulevane traktorist alustas kooliteed. Foto: Marianne Loorents

“Mul ei ole tegelikult eriti aega kooli minna, enne tuleb 800 hektarit maad harida,” rääkis põllumajandushuviline Jürgen Rebane oma esimese koolipäeva hommikul kell kaheksa kodus köögilaua taga pohlamoosiga riisihelbeputru pugides.

Tegelikult tegi koolijüts, kel täna esimene päris koolitunde täis päev, lihtsalt nalja. Kui lustaka poisi käest küsiti, kas ta ka kooliminekut ootab, tuli temalt lühike vastus. “Natukene,” ütles ta ja naeratas oma kavalat naeratust. Ajakirjanikul ja fotograafil oli küll plaan Rebaste Viru-Kabalas asuvasse tallu jõuda enne, kui päevakangelane ärkab, kuid väike ärevus ei lasknud poisil kauem magada kui veerand kaheksani, mil ema Katrinil helises kõrvaltoas äratuskell.

Ajaks, mil päevarutiini segajad Jürgeni esimest koolipäeva dokumenteerima saabusid, oli poiss koos kolmeaastase venna Erikuga juba alumisele korrusele diivanile roninud. Aga telekast ei tulnud mitte midagi, nagu ütles Jürgen. Seetõttu oli tal aega rääkida küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles