Politsei ei teadnud lastest midagi

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Alla
Joel Alla Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Esmaspäeva õhtul Rakveres Tõusu 7 põlenud hoone kuulub MTÜ-le Kehala, mille juhatuse liige Oleg Gross rääkis, et pealtnägijate sõnul jooksnud verandalt välja lapsed ning inimesed olevat neid ka pildistanud.

"Olin ka ise sündmuskohal, kuid paraku ei näinud politseid pealtnägijaid küsitlemas," kurtis Gross, kelle sõnul rääkisid päris paljud inimesed, et olid näinud lapsi majast välja jooksmas.

Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Joel Alla sõnul palus päästeamet sündmuskohal politsei abi liikluse reguleerimisel. Politseipatrull oli sündmuskohal kella poole üheksa paiku ja lõpetas liikluse korraldamise kella veerand üheteistkümne paiku. “Kuna alust menetluse alustamiseks käesoleval hetkel polnud, siis puudus ka põhjus tunnistajate ülekuulamiseks, mis ei tähenda seda, et politsei ei oleks võinud inimesi küsitleda,” selgitas Alla, kelle sõnul ei pöördunud politsei poole ükski sündmuskohal viibinud ja jooksvaid poisse näinud või neist midagi kuulnud kohalviibija.

“Selle tõttu tegeles politsei sündmuskohal ainult liikluse reguleerimisega,” jätkas Alla. “Kui info oleks politseile või päästjatele laekunud, oleks alustatud küsitlemisega, samuti oleks politsei kaalunud menetluse alustamist ja tunnistajate ülekuulamist.”

Politsei palub kõikidel inimestel, kes tulekahju sündmuskohal midagi nägid või omavad mingisugust informatsiooni, anda sellest teada Rakvere politseijaoskonna menetlusteenistuse vanem Key Paju telefonil 322 2674.

Ida päästekeskuse pressiesindaja Lili Lillepea sõnul menetleb seda põlengut jätkuvalt päästekeskus. Homme selgub, kas päästjad annavad menetluse üle politseile või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles