Lapsed peavad veel poolteist kuud ootama

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi ehitust ehtiva plagu kohaselt oli tööde lõpptähtaeg juba juunis, pole Rohuaia lasteaed ikka valmis.
Kuigi ehitust ehtiva plagu kohaselt oli tööde lõpptähtaeg juba juunis, pole Rohuaia lasteaed ikka valmis. Foto: Marianne Loorents

Kuigi Rakvere Rohuaia lasteaed, mis pidi septembri alguseks valmis olema, kihab ikka ehitajatest, aga mitte lastest, peavad vanemad koha eest Rohuaia lasteaias senisest rohkem maksma hakkama.

Nimelt otsustas Rakvere linnavolikogu mais, et alates 1. septembrist kaotab kehtivuse senine soodustus ning Rohuaia lasteaia kohatasu tõuseb samale tasemele, kui see on linna teistes lasteaedades ehk seitsmele protsendile alampalgast (praegu 27,3 eurot).

Seni oli Rohuaia lasteaias kohatasu suurus 15,34 eurot kuus.

Toona lähtuti otsuse langetamisel sellest, et 1. septembriks on lasteaia uus maja valmis, ent paraku on asi sellest veel üpris kaugel.

Rakvere abilinnapea Kairit Pihlak rääkis, et linnavalitsus otsustas kohatasu tõusu edasilükkamise mõttega volikogu ette mitte minna. “Kohatasu oli madalam terve aasta,” põhjendas ta.

Abilinnapea lisas, et lapsed on igal juhul hoitud ja õpetajad head. “Ning need, kel tingimused praegu kehvad, saavad õige pea endale Eesti parima lasteaia,” tähendas Pihlak.

Teine Rakvere abilinnapea Rainer Miltop ütles, et ehituse venimise põhjus on paljuski selles, et eelmisel talvel peatas linnavalitsus ise pooleteiseks kuuks lasteaia ehituse.

“Lasksime projektile ekspertiisi teha ja selle käigus tehtigi projekti ümber,” selgitas Miltop. Linnavalitsus tahtis olla kindel, et vana maja osalise lammutamise järel kerkib ikka korralik hoone, mis ootamatult lagunema ei hakka. Loe edasi siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles