Roolimobiilik ohustab liiklust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politseireidide tulemuste põhjal võib öelda, et liikluses on palju neid, kes sõidukit juhtides ja mobiiltelefoniga rääkides ei kasuta käed-vabad-süsteemi. Liiklusõnnetus ei ole siis enam kaugel.

5. augustil kella 23.40 paiku juhtus Vihula vallas Eisma külas liiklusõnnetus, kus sõiduauto Suzuki Baleno, mida juhtis 20aastane noormees, sõitis teelt välja vasakule vastu võrkaeda. Sõidukit juhtinud mees tegeles juhtimise ajal telefonis laulu vahetamisega.

13. märtsil kella 16.30 paiku kaotas 21aastane noormees Väike-Maarja vallas Rakvere–Väike-Maarja–Vägeva maantee 24. kilomeetril sõiduauto BMW üle kontrolli ja põrutas vastu puud, mille tagajärjel paiskus auto katuse peale. Politsei selgitas välja, et juht ei arvestanud kiiruse valikul oma sõidukogemusi ja teeolusid ning tegeles juhtimise ajal istmete vahelt telefoni otsimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles