Vastukaja: Kogu tõde Haljala perearsti­teenuse tulevikust

, vallavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pean vajalikuks anda täiendavaid selgitusi (VT, 29.08.2015, Anu Viita-Neuhaus, “Haljala arstimaja tekitab uusi kirgi”) ilmunud artikli kohta.

Perearstiteenust osutatakse vallaelanikele 1938. aastal ehitatud hoones, mis on ruumikasutuselt ebaratsionaalne, energiatõhususelt ebaefektiivne ning mille kordategemine käib kõikidele osapooltele üle jõu. Hoone on ehitatud maavalitsuse tellimusel ja maksis tollases vääringus umbes 2 miljonit senti. Seda väidet kinnitab 11. juulil 1938. aastal Virumaa Teatajas ilmunud artikkel “Uus arstimaja Haljalla”. Usun ja usaldan seda väidet niikaua, kuni pole esitatud vastupidiseid tõendeid, et arstihoone valmis rahva raha eest.

Vallavalitsusel tuleb lähiaastatel vabaneda mitte ainult perearstimajast, vaid mitmest valitsemiseks mittevajalikust ja alakasutuses olevast hoonest. Ruumide optimeerimist on arutatud volikogu ja komisjonide tasandil enam kui viis aastat. Seda, kas ja mil viisil vara võõrandada, otsustab juba volikogu. Teeme kõik endast oleneva, et esmatasandi tervishoiuteenus oleks Haljalas kodu lähedal kättesaadav uues, uute ruumidega asukohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles