Eestis burkade kandmise lubamisest või keelamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaalminister Margus Tsahkna on teinud huvitava ettepaneku keelustada Eestis avalikes kohtades burka ehk nägu varjava näokatte kandmine. Eeskuju selleks oleks meil juba olemas: Prantsusmaal on avalikes kohtades näokatte kandmine keelatud.

Keelu vastu on protestitud ja proteste on läbi vaadanud kohtud kuni Euroopa inimõiguste kohtuni välja. Turvalisuse kaalutlustel tehtud piirangus ei leidnud kohtud inimõiguste rikkumist.

Äsjane ettepanek vallandas ka meil poleemika. Toetust on avaldanud mitu tuntud poliitikut, sealhulgas õigusteadlane, endine õppejõud Rait Maruste, kes on aastaid töötanud riigikohtu esimehena ja ka Euroopa inimõiguste kohtu kohtunikuna. Kuid on ka kohalike moslemiaktivistide ägedaid vastuväiteid. Religioosse riietuseseme keelamine olevat moslemite inimõiguste räige ahistamine. Keegi kohalik islamivaimulik ähvardab meid aga pika kohtuteekonnaga kuni Euroopa inimõiguste kohtuni välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles