Eipri küla ootab nädalavahetusel seenehuvilisi

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seened.
Seened. Foto: Laura Tehvan

Laupäeval ja pühapäeval korraldab MTÜ Eipri Külaselts seenepäevad, mis kannavad pealkirja “Sõida seenele!”.

Kavas on ühine metsaretk ning Eipri külamajas leiavad aset põnevad õpitoad-seminarid seente eri otstarbel kasutamiseks, seenetundmiseks ja ohututeks seenelkäikudeks.

Seenepäevad saavad alguse laupäeva hommikul kell pool üheksa, mil kõiki huvilisi oodatakse Eipri külamaja juurde, et sealt rühmades ümberkaudsetesse metsadesse retkele minna. Retkel otsitakse ja uuritakse seeni, süüakse pohli ning jagatakse metsatarkusi. Kell 11 avatakse Eipri külamajas seenepäevad seeneseminariga, mida viib läbi bioloog Tiina Reintal RMK Sagadi looduskoolist.

Kell 14 algab seentega lõngavärvimise õpituba tuntud seenesõbra, raamatu “Seenemaagia ehk värv ja paber seentest” autori Helle Väärsi juhendamisel. Kell 18 algab tasuta temaatiline filmiõhtu, näiteks on võimalus vaadata populaarset eesti komöödiafilmi “Seenelkäik”.

Pühapäev algab ennetusseminariga “Kuidas seenemetsast tagasi koju jõuda?”. Seejärel algab taas eriline õpituba “Puuseened ja nende kasutusvõimalused, seentest paberi valmistamine”. Juhendab eelmisel päeval seenemaagiat jaganud Helle Väärsi ja kindlasti on vajalik registreerumine, sest töötoas osalejate arv on piiratud. Kell 14.30 algavas õpitoas valmistatakse seentest tinti, juhendavad Marju Metsman ja Katrin Zirk.

Mõlemal päeval on Eipri külamajas avatud seenenäitus ja seenekohvik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles