Rakvere Galerii ootab “Pagulasi”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Athena koolilaste näitus "Athena aegade ateljee" Rakvere Galeriis. Pilt on illustratiivne.

FOTOL; NÄITUSE AVAMINE GALERIIS
ml/FOTO MARIANNE LOORENTS / VIRUMAA TEATAJA
Athena koolilaste näitus "Athena aegade ateljee" Rakvere Galeriis. Pilt on illustratiivne. FOTOL; NÄITUSE AVAMINE GALERIIS ml/FOTO MARIANNE LOORENTS / VIRUMAA TEATAJA Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Rakvere Galerii kuulutab välja sügisnäituse teema, milleks on seekord eriti päevakajaline “Pagulased”. Kunstnikel on aega kaks kuud – näitus avatakse 3. novembril.

“Praegu ühiskonnas toimuv annab meedias palju kõneainet. Pagulaste teema on saanud nii oluliseks ja kujukaks, et see lihtsalt tuleb meie sügisnäitusel valmis maalida, voolida, joonistada ... Teema on keeruline, aga oleme ju harjunud oma galeriis olulist ja päevakajalist kujutama. Vao küla oma kogukonnaga on kui väike Eesti mudel. Kõik, mis toimub seal, sünnib ka mujal Eestis. Seda enam, et Vao küla asub meie oma maakonnas. Loomulikult ei saa me oma näitusetöödega anda mingit lõpplahendust, seda pole tarviski. Aga tunde järgi, parima äratundmise kaudu on vaja tõstatada küsimus – lähtu sellest, mida näed või tunned,” selgitas teemat näituse kuraator Riho Hütt.

Galerii pakub ka mõned vihjed ja viited, millele toetuda: oleme Eestis nüüd teises olukorras, endisest abisaajast oleme muutunud abiandjaks ehk kes annab, sellele ka antakse; pagulaste probleemi ei saa edasi lükata, see tuleb lahendada; pagulaste probleem on ülemaailmne, see on praeguse aja märk ja meie oleme ka üks osa maailmast; mis muutub või hakkab muutuma meie ühiskonnas seoses pagulastega; mis(sugune) on see maa, kus elame meie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles