Aasta noor tegija on Nanci Ristla

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval toimunud maakonna noorte inspiratsioonipäeval kuulutati välja 2014. aasta noor tegija, noorteühendus, noorte tegu ja noorte sõber.

Aasta 2014 noor tegija on Nanci Ristla, vormelipiloodina ilma teinud neiu. Auhinna sai ta aga hoopiski oma tantsuklubi Just Dance loomise eest, mis toimetab koolides, lasteaedades ja noortekeskustes. Kiitust väärib seegi, et Ristla on tantsuklubisse suutnud kaasata ka maapiirkonna lapsi ja noori.

Noore tegija nominentide seas olid veel aktiivne Haljala gümnaasiumi õpilasesinduse liige Sven Rannar, Ettevõtlusteatri juhatuse liige Siiri Kohver, Väike-Maarja gümnaasiumi aktiivne õpilane Hannamari Soidla, Rakvere gümnaasiumi filmifestivali peakorraldaja Karmen Roost, Kunda ühisgümnaasiumi tubli õppur Kent Kerner ning ettevõtlik Rain Orgus Rakvere gümnaasiumist.

Lisaks kuulutati välja aasta 2014 noorteühendus, milleks sai Tapa valla noortekogu, kes esindab kohalikus omavalitsuses noorte huve ning panustab Tapa valla noorte silmaringi laiendamisse ja seltsiellu. Nominendiks oli ka Tamsalu tantsulaager.

Aasta noorte teo nominendid olid konverents “Ära ole kiusaja, ole kangelane,”, Lääne-Virumaa Õpilasesinduste Liidu loomine, projekt “Läbi kogemuste tolerantsemaks”, noortekonverents “Noor tahab elada”, elustiilipäev “Do what you can with what you have where you are” ja Rakvere gümnaasiumi filmifestival. Tunnustuse pälvis filmifestival.

Aasta noorte sõbra tiitli nominentideks olid Kadrina noorte- ja huvikeskuse juhataja Marge Mägi, mudellennukiklubi looja Valev Sard ning robootika huviringide käivitaja Rasmus Kits. Auhind läks seekord Rasmus Kitsele.

Kolmes esimeses kategoorias võitjaks tulnud said ka rahalise preemia.

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhi Sven Hõbemäe sõnutsi on inspiratsioonipäev uut õppeaastat sissejuhatav noorteseminar, kus esinevad edukad aktiivsed noored või ka veidi vanemad inimesed, kes on oma elus kuhugi jõudnud. “Erinevad esinejad räägivad, mis neid on inspireerinud ja kuidas julgeda midagi uut teha,” ütles Hõbemägi.

Rakvere teatris toimunud üritust väisas ligi pool tuhat noort. Maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna vanemspetsialisti Merle Maimjärv-Mirka sõnul kujunes inspiratsioonipäev menukamaks kui loodetud. “Esialgu arvestasime 200 osalejaga, aga soovijad oli lõpuks ligi 500,” ütles ta.

Inspiratsioonipäeva lõpetas “Superstaari” saatest tuntud Mikk Mäe muusikaline etteaste, mille noor publik hõisete ja kõrvulukustava aplausiga vastu võttis.

Ürituse korraldasid Europe Direct Lääne-Virumaa teabekeskus ning Lääne-Viru maavalitsus. Koostööpartneriteks oli Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ja Rakvere Linnanoorte Näitetrupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles