Remont kreisilinna lasteaias paigutab pisikesed võimlasse ja saali

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed. Foto on illustratiivne.
Lasteaed. Foto on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents

Kui Rohuaia lasteaia remont saab novembrikuus kriipsu alla, on loota, et linnas on lasteaedade ehitusega nüüd mõneks ajaks rahu majas. Siiski tehakse remonti maakonna lasteasutustes ka järgmistel aastatel. Nagu praegu, peavad lapsed ka tulevikus veetma oma päevi asenduspindadel.

Kui rääkida asenduspindadest lastevanematega, hakkavad paljud neist võrdlema laste olukorda täiskasvanute omaga. Kui oleme lasteaia- ja koolieast ammu välja kasvanud ja tööle läinud, kontrollivad ametnikud meie töötingimusi, ise viriseme iga liigse külmakraadi või ebameeldivuse pärast. Kui aga lapsed peavad oma aega veetma asenduspinnal, tekib küsimus, kas on tähtis, et nad saaksid üldse kuskil olla, või peaks see pind olema tavapärase lasteaiapinnaga samasugusel tasemel.

Tavaliselt paigutatakse lapsed remondi ajaks kas teistesse lasteaedadesse või koolidesse. Rakvere Rohuaia lasteaia töötajad ja lapsed tegutsevad juba 2013. aastast Kungla lasteaia, endise Lille tänava lasteaia ja Rakvere gümnaasiumi hoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles