Läsnal antakse uut ja vana

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läsna näitering.
Läsna näitering. Foto: Piret Mildeberg

Läsna küla rahvas ei saa rahulikult suve lõpetada enne, kui neilgi oma laat korraldatud. Aga nagu ikka – teistmoodi kui teistel. Kuidas täpselt, selgub laupäeval, 12. septembril kohapeal.

Laada üks korraldajaid, Pealispõllu talu perenaine Ene Pihol lubas, et Läsnal antakse seekord uut ja vana. “Teeme üldist laadahullust parodeerides teistmoodi laada. Pealispõllu talus tulevad pakkumisele asjad, mis osutusid mittevajalikuks ning millel on suur emotsionaalne, kuid väike rahaline väärtus. Esemed võivad leida uue omaniku, kes kasutab neid ehk hoopis uuel moel. Kaupa on nööbist autoni, on isegi kitsi ja lambaid,” selgitas Ene Pihol.

Valikus leidub ka nostalgiakaupu – vanu raamatuid, millest loetakse ette katkendeid, ja ajakirjandusväljaandeid. Laadakavasse kuulub taaskasutust ootavate esemete esitlus, jagatakse nõuandeid, millisel naljakal või tõsisel otstarbel on võimalik midagi kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles