RÜE liige Pavo Raudsepp: Vao tulekahju võib olla provokatsioon

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavo Raudsepp
Pavo Raudsepp Foto: Elmo Riig

Rahva Ühtsuse Erakonna ja sihtasutuse Euroopa Rahvusrinne nõukogu liige Pavo Raudsepp, kes on korjanud tuhandeid allkirju petitsioonile “Ei pagulastele!”, leiab, et Vao tulekahju võib olla provokatsioon, mille eesmärk on pakkuda kümneprotsendilisele pagulaste toetajaskonnale tuge ning tekitada süümepiinu ülejäänud 90 protsendis, kes neid ei toeta.

Peale selle leiab endine tippsuusataja, et Eestisse on saabumas vaikiv ajastu ja valitsuse poliitikaga vastuvoolu mõtlejad lihtsalt ei pääse eetrisse. “Vaba sõna ei pääse enam võimule. Ma tahan küsida, kes ikkagi on see, kes tellib neid asju ja tõmbab niite,” ütles Raudsepp, lisades, et kuna ta on pärit kuulsast Jüri Vilmsi suguvõsast, siis selle sugupuu esindajana ei lubaks ta kindlasti Eestisse pagulasi, nii nagu ei lubanud Vilms Eestisse punaseid.

“Enne sõda olid need, kes võitlesid punaste vastu, vabadusvõitlejad. Punasel ajal kuulutati nad kulakuteks. Nüüd nimetatakse Eesti asja ajajaid rassistideks,” kõneles ta ja lisas: “Ma arvan, et Eestis pole kellelgi selle vastu midagi, et siia tulevad korralikud inimesed, nagu muusik Dave Benton või korvpallur Railey-Ross, küll aga olen nende Süüria islamistide vastu. Kuigi 90 protsenti inimesest ei taha neid siia, jääb meediast vastupidine mulje,” lausus Raudsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles