Kadrinas peeti vareste konverentsi

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varesed
Varesed Foto: Jaanus Lekk

Kadrina vallavanem Erich Petrovits nimetas vallamajas korraldatud olengu mitte varem reklaamitud kongressiks, vaid vareste konverentsiks. Kohale oli tulnud kolm inimest: kaks Kadrinast ja üks Huljalt.

Kadrina alevi südames elavad inimesed on juba aastaid olnud hädas varestega ja nendega ka aastaid võidelnud. Varem on linde üritatud peletada välismaalt tellitud CD-plaadi mängimisega. Plaadile on salvestatud röövlindude häälitsused.

Viimasel ajal on viiekorruselise elamu katusel kasutatud relvana linnupeletit. “Neid peleti ei eruta, suhtlevad vabalt,” kirjeldas Petrovits.

Konverentsil otsustati pöörduda keskkonnaameti poole, et saada luba varesepesade hävitamiseks. Pesi saab hävitada sügisest varakevadeni. Vallavanema sõnul on sedagi meetodit varem kasutatud, kuid oluliste tulemusteta.

Petrovits selgitas, et pesade hävitamisega peab olema järjepidev. Kui seda teha kolm-neli aastat järjest, siis võib sõnum varestele kohale jõuda küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles