Jaapani löökpillivirtuoos Kuniko Katō interpreteerib Pärti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuniko Katō.
Kuniko Katō. Foto: Erakogu

USAs elav jaapani löökpillivirtuoos Kuniko Katō annab pühapäeval, 13. septembril kell 18 Pärdi pidunädala raames kontserdi Rakvere Kolmainu kirikus.

Maestro 80. aasta juubelile pühendatud kontserdil “Cantus” on kavas helilooja nõusolekul ja osalusel valminud originaalarranžeeringud “Für Alina”, “Fratres”, “Cantus Benjamin Britteni mälestuseks”, “Spiegel im Spiegel”, samuti Steve Reichi, Franco Donatoni ja Hywel Daviesi teosed, mis on salvestatud ka samanimelisele sooloalbumile (Linn Records, 2013).

Kuniko sõnul avastas ta Arvo Pärdi muusika enda jaoks juba enam kui kümme aastat tagasi, ajal, mil ta õppis Belgias. “Pärdi looming liigutas mind oma kaunis lihtsuses, millesse on kätketud pühalikkus, õrnus ja nukrusenoodid. Minu meelest on Pärdi muusikal erakordsed omadused: see on võimeline edasi andma kõiki inimlikke emotsioone, aga ka selle maailma, kus me elame, üüratut jõudu ja karmust. Süvenedes Pärdi minimalismi, avastame sealt meloodiad ja harmooniad, mis puudutavad nii meie hinge kui ka keha.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles