Juhtkiri: Ossinovski vangerdus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotside erakonnasisene võimuvõitlus on lõpuks jõudnud ka valitsusse, kus Urve Palo tagasiastumine päädis erakonna eksjuhi Sven Mikseri ning meie mehe Rannar Vassiljevi tagasikutsumisega.

Eks uuele parteiliidrile Jevgeni Ossinovskile on vaja ministriportfell hankida ning Palost vabaks jääv ei sobi teps mitte, põhjuseks Ossinovski isa, kes ju tuntud ettevõtja ning segatud lätlaste pistiseskandaali. Teisalt tahab Ossinovski oma seljatagust tugevdada ning edutada neid, kes toetasid tema saamist sotside liidriks. Mikser võib oma “poistega” kerida kuhu tahes. Kuigi jah – oli ju ka Indrek Saar just Mikseri juhtimise ajal sotside peasekretär ehk erakonnas väga kõrgel positsioonil. Kurjad keeled räägivad, et Ossinovski tahab Saare ja Mikseri vahele kiilu lüüa.

Mikseri väljavahetamine Hannes Hanso vastu riigi seisukohalt väga problemaatiline polegi, sest mõlemad on tuntud inimesed ja oma ala asjatundjad. Siirdub ju Mikser Hanso asemel riigikogu ühe mõjukama ehk väliskomisjoni esimeheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles