Lääne-Virumaa perearstid kuuluvad parimate sekka

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina Perearstikeskuse kollektiiv. Fotol Astrid Inno, Heli Truuver, Laili Konist.
Kadrina Perearstikeskuse kollektiiv. Fotol Astrid Inno, Heli Truuver, Laili Konist. Foto: Marianne Loorents

Neljapäeval tunnustab Eesti Perearstide Selts oma aastakonverentsil 40 parimat perearstipraksist üle Eesti. Lääne-Virumaalt saavad tunnustuse osaühing Sõmeru Perearst, Kadrina Tervisekeskus, eraarst Kersti Veidrik ja perearst Mall Lepiksoo.

Parimad praksised valiti välja perearstide seltsi koostatud kvaliteedijuhise alusel, hindamisel võetakse arvesse näiteks praksise töökorraldust, arstiabi kättesaadavust, ravi kvaliteeti, haiguste ennetamist, arstiabi järjepidevust ning koostööd patsientidega.

Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liikme Triinu-Mari Otsa sõnul ühendab parimaid praksiseid soov areneda nii organisatsioonina, pakkudes sealjuures häid võimalusi arstidele ning parimat abi patsientidele.

„Perearstid on aastaid tegutsenud selle nimel, et kvaliteeti hinnata süsteemselt. Praksiste hindamisel võetakse arvesse perearsti töö erinevaid aspekte, sest kvaliteet on perearstide jaoks oluline teema nii praksise korraldamisel kui igapäevases ravitöös. Perearstid ise on välja toonud, et hindamine annab ka ideid töökorralduseks ja edasiseks arenguks, et arstiabi oleks tõhusam ja patsiendisõbralik,“ kommenteeris Triinu-Mari Ots.

Need patsiendid, kes oma keskust nimekirjast ei leia, muretsema ei pea. „Kvaliteedinõuded on siiski kõikidele täitmiseks. Valik tehti nende perearstikeskuste hulgast, kes omal soovil enda andmed esitasid ja nende alusel kõrgeima punktisumma said,“ selgitas Ots.

Parimaid praksiseid autasustatakse perearstide aastakonverentsil, mis tänavu toimub Balti perearstide konverentsi raames 10. – 11. septembrini  Pärnu kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles