Pärdi klaver ootab pianiste

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärdi pianino Rakvere Linnakodaniku muuseumis.
Arvo Pärdi pianino Rakvere Linnakodaniku muuseumis. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere linnakodaniku majamuuseum tähistab Arvo Pärdi sünnipäeva kontserdiga, kus kõik soovi avaldanud pianistid saavad helilooja klaveril esitada meelepäraseid palu.

"Ootame nii noori muusikuid kui täiskasvanud virtuoose, kes sooviksid oma esinemisega Arvo Pärti sünnipäeva puhul õnnitleda," rääkis muuseumi juht Andrus Eesmaa.

Kontsert toimub 11. septembril kell 16 linnakodaniku muuseumis, kus publik saab osa non-stop kontserdist. “Anname sellega unikaalse musitseerimisvõimaluse pianistidele Rakverest ja lähikonnast," sõnas Eesmaa.

Esineda saab 5-10 minutilise klaveripalaga ajavahemikul kella 16-17.15. Oma esinemissoovist tuleb teatada 10. septembrini Rakvere linnakodaniku muuseumile telefonil 585 588 25.

Laupäeval on võimalus osaleda ka linnaekskursioonil Arvo Pärdi Rakvere radadel. Ekskursiooni „Arvo Pärt oli Rakvere koolipoiss“, algusega kell 11 Laada tn 17 maja juurest, juhib Kaja Visnapuu. Ekskursioon lõpeb kell 12 Arvo Pärdi komponeeritud kellamängu kuulamisega Kolmainu Kiriku ees Pikal tänaval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles