Kalamees ja Lobi küla meri

Kristjan Svirgsden
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lobi küla mees Kristjan Svirgsden ei tea kunagi merele minnes, mis või kes teda seal ees ootab. Mõni olukord võtab vanduma, teine paneb heldima, kolmas ... Kalamehejutus on ikka iva sees.
Lobi küla mees Kristjan Svirgsden ei tea kunagi merele minnes, mis või kes teda seal ees ootab. Mõni olukord võtab vanduma, teine paneb heldima, kolmas ... Kalamehejutus on ikka iva sees. Foto: Erakogu, Internet, montaaž Toomas Erapart

Filmimees Kristjan Svirgsden on portreteerinud Heinz Valku ja Jüri Jürnat, püüdnud kaameraga Rakvere “kuutõbiseid” ning vaadanud Lobi küla südamepõhja. Kui ta paneb kaamera käest, meelitab meri mehe koos võrkudega paati. Vetevallas juhtub mõndagi mõtlemapanevat, puudutavat, argiselt igavikulist. Niisiis: kalamees ja meri – Kristjan Svirgsdeni kolm kalamehejuttu Lobi küla merest.

Loll lind

Part on väga loll lind! Mitte ükski teine veelind ei jää võrku kinni. Isegi kajakas, kes raiub sul võrgust kala välja, ei jää kinni. Luigest ma ei räägigi. Aga part on nuhtlus. Teda harutad teinekord ikka tunde võrgust välja. Ja kirud maapõhja. Eriti kui seda juhtub pea iga päev. Nii et pilt, mis avanes, kui mere äärde jõudsin, ei tõotanud seegi kord midagi head. Kaks parti minu võrgu pullude juures. Kurat ja põrgu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles