VKG õlitehas töötles rekordilised miljon tonni põlevkivi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivikarjäär.
Põlevkivikarjäär. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Eelmise aasta septembris Viru Keemia Grupis (VKG) käivitatud teine Petroter-tehnoloogial töötav põlevkiviõlitehas saavutas esimese tööaastaga rekordilised tootmisnäitajad. Ühe aastaga töödeldi üle miljoni tonni põlevkivi. Märkimisväärne tulemus tõestab, et tehas töötab stabiilselt ligi 120% projekteeritud nominaalvõimsusega.

Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Priit Rohumaa ütles, et VKG õlitehased on hea näide sellest, kuidas erafirma on viimase kuue aastaga rajanud kolm eesrindlikku tänapäevast õlitehast.

“Investeering kolme vabrikusse on olnud üle 220 miljoni euro. Uued vabrikud suudavad kalendriaastas töödelda üle kolme miljoni tonni põlevkivi. Kapitalimahukas õliäris on võitja see, kes suudab väiksema investeeringuga rajada tootmise, mis käivitub kiiresti ning töötab stabiilselt ja seisakuteta. Tehase kiire käivitus ja rekordilised näit­arvud tõestavad, et meie inseneride tehtud muudatused ja võetud tehnilised riskid on ennast õigustanud,” kõneles Rohumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles