Reformierakond on viinud Eesti täielikku mülkasse

, õigusteaduse doktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Leps.
Ando Leps. Foto: Erakogu

Postimehe juhtkiri “Kurva sõnumi sadam” (27.08.2015) annab üheselt teada: “Maailm ei ole must-valge. Edukas juht võib ühtaegu osutuda ka altkäemaksuvõtjaks, aus inimene aga väheefektiivseks tippjuhiks”. Kuna Postimees on ülikoolilinna ajaleht, siis selle lausega on kõik öeldud.

Tartu ülikooli majandusteaduskonna ja õigusteaduskonna õppejõud ei peagi (loe: ei tohi) tudengitele õpetama ausust, nii nagu Eesti Panga endine president Siim Kallas (ja Co) ei ole sellisest mõistest nagu ausus kunagi kuulnud. Loomulikult pole nüüdisaegses maailmas toimuvad protsessid “must-valged”, seda ei võimalda arenenud kapitalistlik tootmisviis, mille aeg on sisuliselt juba ümber saamas.

Järelikult tekib ka täiesti õigustatud küsimus, kas TÜ majandusteaduskonnas ja õigusteaduskonnas on üldse otstarbekas vastavasisulisi distsipliine õpetada, kui kehtivate seaduste täitmine ei ole kohustuslik ja igapäevaelus vajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles