Juhtkiri: Perearstile pai ja lihtsam süsteem

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile hommikul andis Eesti Perearstide Selts teada, millised on tänavused parimad perearstipraksised. Analüüs, märkamine ja tunnustus on vajalikud. Lisaks tublidele arstidele rõõmustavad ka nende patsiendid ja nõnda võis sotsiaalmeedias näha rohkesti uudise rõõmsat jagamist ja laikimist nendelt, kes oma peretohtri nimetatuna leidsid.

Lahke, mõistev, kompetentne ja kättesaadav perearst on oluline igaühe jaoks. Paraku on nõudmised perearstile ülimalt kõrged: ­enne kui arst üldse patsiendiga suhtlema saab asuda, peab ta olema täitnud ka oma ettevõtja, diplomaadi, meeskonna komplekteerija ja läbirääkija rolli. See tähendab lepinguid haigekassaga, aruannete täitmist, raamatupidamist, ruumide leidmist ja ülalpidamist ja veel mitut asja.

Nõnda leiavad paljud patsiendid, et nende kurnatud arst on loetud minutid kestva visiidi vältel enamiku ajast oma pilgu kinnitanud arvutiekraanile, sest tabelid, millesse patsient kantud, on seal. Süsteem on lihtsalt selline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles