Seentega saab lõnga värvida ja võib isegi paberit teha

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilu sünnib ka patta panna: Eipri külaelu üks eestvedajaid Heili Nõgene (esiplaanil) segab koos Marju Metsmaniga seeni lõngavärvimiseks.
Ilu sünnib ka patta panna: Eipri külaelu üks eestvedajaid Heili Nõgene (esiplaanil) segab koos Marju Metsmaniga seeni lõngavärvimiseks. Foto: Aarne Mäe

Tänavune aasta pole söögiseenesaagile küll hästi mõjunud, kuid seenesõber ei pea kurvastama – kui lauale ei jätku, siis on veel mitu võimalust, mida kehva saagi kiuste metsas leiduvate seentega peale hakata.

Võib-olla on see mõnelegi üllatuseks, ent seentest saab lõngale imeilusaid värvitoone, samuti saab neist teha paberit ning kirjatinti. Osalesin läinud nädalavahetusel Väike-Maarja lähistel Eipri külaseltsi korraldatud seenepäevadel, mille sisse mahtus seenenäituse kõrval just selliste imede loomine.

Oandul elav selle ala tõeline spetsialist Helle Väärsi saabus vajamineva atribuutikaga Eipri rahva rõõmuks kohale ning üleüldine nõidus võis alata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles