Kas olete märganud, et praegu on Eesti toidu kuu? On selline maaeluministeeriumi ellu kutsutud projekt, millega tähistatakse saagi valmimist ja väärtustatakse kodumaist toitu. Jah, see on tore – loomulikult armastab eestlane kohalikku toitu ning praegune aastaaeg pakub alternatiivi poodi minekule, sest aiast, põllulapilt ja metsatukast saab põske ja potti pista väärt kraami. Tähtsusetu pole seegi, et hinnaks on oma aeg ja korjamisvaev (või pigem rõõm?) ning korjekohale minekuks kulutatud kütus.
Tellijale
Juhtkiri: Muidugi tahame Eesti toitu
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
On positiivne, kui rõhutakse eestimaise tooraine kasutamisele nii kodu- kui restoraniköögis ning tuuakse välja need, kes seda teevad. Aga kodumaist tarvitatakse võimalusel ka kampaaniata. Samuti on enamik Eesti toidu kuu raames välja kuulutatud 30 sündmusest toimunud juba varasematel aastatel ning elanud oma elu. Tõsi, neid sobib hõlpsasti küll temaatilise kuu alla paigutada. Nimetagem siinkohal näiteks Koigi mõisa moosilaata, Sagadi seenenäitust, töötube Eesti piimandusmuuseumis, Paunvere väljanäitust, Olustvere hoidistemessi ja Narva-Jõesuu silmufestivali, lisaks Eesti toidu tutvustamist Berliinis ja Pariisis.