Mees süüdistab ametit asjata karistamises

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssead.
Metssead. Foto: SCANPIX

Keskkonnainspektsioon tegi Ivole ebaseadusliku jahipidamise eest 300 eurot trahvi, millega mees ei nõustu.

Ivo rääkis, et kümmekond aastat tagasi oli tal 30 lammast. Mingil ajal hakkasid lambad kaduma ja tal ei õnnestunud põhjust selgitada. Et asjas selgust saada, kopsis Ivo kokku puukasti, mis toimis püünisena. Kuid ka püünis ei toonud asjasse selgust ja nüüdseks on see aastaid niisama metsas seisnud. “Sööta seal ei olnud,” sõnas Ivo ja selgitas, et sööta puutudes kasti uks sulgub.

Ivo pidas keskkonnainspektsiooni väidet, et peab jahti metssigadele, naeruväärseks. Mees kahetses, et lasi edasikaebamise tähtaja, 15 päeva, mööda. Ta arvanud, et aega on 30 päeva. “Oleksin kindlasti kohtusse läinud ja võitnud,” ütles Ivo.

Keskkonnakaitse juhtivinspektor büroojuhataja ülesannetes Timo Türbsal vastas toimetuse järelepärimisele, et jaanuaris avastasid kohalikud jahimehed Tapa vallas Saiakopli külas metsatukast loomapüünise, millest teavitasid keskkonnainspektsiooni. Keskkonnainspektsioon tegi sündmuskoha vaatluse ja tuvastas, et püünise juures on palju metssea jälgi ja püünise lähedusse on toodud söödaks vilja.

Keskkonnainspektsioon alustas väärteomenetlust jahiseaduse paragrahvide alusel, mis käsitlevad ebaseaduslikku jahipidamist ja jahipidamist keelatud vahendiga. Väärteomenetluse raames on tunnistajatena üle kuulatud mitu kohalikku jahimeest, kelle ütlustest selgub, et tegemist on metsseapüünisega. “Menetlusalune isik on ühele tunnistajale ka tunnistanud, et ta püüab sellega metssigu,” jätkas Türbsal. Püünise juures olid kõik tunnistajad näinud ainult metsseajälgi.

Protokolli koostamisel ja kätteandmisel teavitati menetlusalust isikut kuupäevast, mis ajast on otsus kättesaadav, ja öeldi ka seda, et otsus jõustub 15 päeva pärast.

Maksimumkaristus nimetatud väärteo eest on 300 trahviühikut ehk 1200 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles