Politsei sai kesise saagi

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesine saak rõõmustab politseid.
Kesine saak rõõmustab politseid. Foto: Martin Ilustrumm

Kolmapäeval korraldatud kontrollreidil avastas politsei ühe lahtise turvavööga autojuhi ja ühe kaassõitja.

Rakvere politseijaoskonna patrulltalituse välijuht Margo Kukk ütles tulemusi kommenteerides, et inimeste teadlikkus turvavöö vajalikkusest on üha paranenud. „Ka igapäevase järelevalve käigus näeme, et suurem osa juhtidest kinnitab turvavöö ja ka esiistmel reisijad kasutavad üldjuhul turvavarustust,“ sõnas Kukk. „Küll on sellega veidi rohkem probleeme tagaistmel sõitjatel. Soovitame igal juhil ka ise jälgida, et kõik autos sõitjad oleks turvavööga kinni. Ka väiksele kiirusel juhtunud õnnetuse korral  võib turvavööta sõitja raskelt vigastada saada ning ka teistele autos olnud kaaslastele vigastusi põhjustada.“

Tänavu on politsei maakonnas avastanud 265 juhtumit, kus liikleja ei ole kasutanud nõutavat turvavarustust. Inimvigastustega liiklusõnnetusi on samal perioodil juhtunud 49, milles hukkus kaks ja sai vigastada 51 inimest. Üks tänavu hukkunutest ei kasutanud turvavarustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles