Aidu karjääri rajatakse Baltikumi suurim tuuleelektrijaam

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aidu tuulepargist saab Baltikumi suurim tuuleelektrijaam, selle ehitusega tehakse algust järgmisel aastal.
Aidu tuulepargist saab Baltikumi suurim tuuleelektrijaam, selle ehitusega tehakse algust järgmisel aastal. Foto: eskiis

Ida-Virumaale, endistele Aidu karjääri aladele hakkab järgmisel aastal kerkima Baltikumi suurim tuuleelektrijaam koguvõimsusega 100 MW. Kolmapäeval allkirjad saanud hoonestusõiguse võõrandamise lepinguga kõrvaldati viimane jaama rajamisel ees olnud takistus.

Lüganuse vallavanem Viktor Rauam ja ettevõtte Aidu Tuulepark juhatuse esimees Andres Sõnajalg kinnitasid lepingu sõlmimisel, et kaheksa aastat kestnud ettevalmistuste järel on mõlemal hea meel Aidu karjääri korrastatud ala kasutusele võtmise üle.

“Tegemist on esimese “Made in Estonia” tuuleelektrijaamaga maailmas. Tuulikud toodab Eesti ettevõte Eleon AS ja kasutatav tehnoloogia on loodud Eestis, samuti toodetakse siin oluline osa tuulikukomponentidest. Rajatavad uue põlvkonna tuulikud on projekteeritud Aidu tuuletingimusi silmas pidades ning lubavad väga häid efektiivsusnäitajaid,” ütles Aidu Tuulepargi juhatuse esimees Andres Sõnajalg. Kokku püstitatakse 30 suurt, kolmemegavatist Eleoni uue põlvkonna tuulikut. Eleoni tuulikute torni kõrgus on 135 meetrit ja rootori diameeter 120 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles