Kadrina vabatahtlik päästja on sündmuskohale sõitnud 999 korda

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem Marko Torm(vasakul) ja Kadrina vabatahlik päästja Lembit Liiv.
Maavanem Marko Torm(vasakul) ja Kadrina vabatahlik päästja Lembit Liiv. Foto: Kristel Kitsing/ Lääne-Viru maavalitsus

Vabatahtlik päästja Lembit Liiv ütles täna Kadrina priitahtlike komandot külastanud Lääne-Viru maavanemale Marko Tormile, et on välja sõitnud 999 korda.

Kadrina paljud külaelanikud teavad, et kui mees koduhoovil puid lõhub või muid toimetusi teeb, on raadiosaatja alati majatrepil käepärast. Liiv ongi komandos valves ajavahemikul kella 8-16. Sellele järgneb nn koduvalve.

Pidev valmisolek tagab Kadrina vabatahtlike väljasõiduvõimekuse - viis minutit pärast väljakutse saamist. See on priitahtlike suurim. Madalamad astmed on 10 ja 15 minutit.

Liivi sõnul löövad kadrinalased põlengu korral päästetöödel kaasa veevarustuse tagamisel. Seepärast soovitaksegi nüüd 1960ndate Scania päästeauto vahetada uuema sõiduki, soovitavalt 7-8 tonnise paakauto vastu.

See võimalus avaneb kuu lõpus, mil vallavalitsuse delegatsioon külastab Soome sõpru Janakkala omavalitsuses. Kadrina vallavanem Erich Petrovits rääkis Virumaa Teatajale, et pidi ise päästeautoga seonduvaga tegelema, kuid Soome ta sõita ei saa. Siiski otsustas vallavanem, et asi seepärast ajamata ei jää ja lubas helistada Janakkala vallavanemale.

Maavanema küsimusele tervise kohta vastas Lembit Liiv, et töötervishoiuarst tahab teda pidevalt haigeks kuulutada. “Mul vererõhk tõuseb, kui seda arsti näen,” ei olnud mees tohtriga rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles