Plaatimistöö on noore naerusuise meistri jaoks põnev ja vaheldusrikas

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meisterplaatija Olav Leisson oma valmistööga peale võistluse lõppu kuulutavat sireeni. Plaatimise maailmameistrivõistlustel tuli noortel valmis teha kolmemõõtmelises vaates Brasiilia Lunastaja Kristuse kuju, Brasiilia riigi kontuurid ja aastanumber 2015.
Meisterplaatija Olav Leisson oma valmistööga peale võistluse lõppu kuulutavat sireeni. Plaatimise maailmameistrivõistlustel tuli noortel valmis teha kolmemõõtmelises vaates Brasiilia Lunastaja Kristuse kuju, Brasiilia riigi kontuurid ja aastanumber 2015. Foto: Erakogu

Rakvere ametikoolis õppinud Olav Leissoni (22) sõstrakarva silmad lähevad põlema, kui ta saab midagi oma kätega ära teha. Kuigi esmapilgul võiks noormeest tema kahemeetrise pikkuse juures profikorvpalluriks pidada, on tegemist hoopiski väga osava ehitusviimistlejaga.

Noorele meistrile on plaatimine alati olnud võimalus kõrvaklapid pähe panna ning omaette nokitseda, et midagi kätega tuntavat ja rahulolu pakkuvat ära teha. Augustikuus Brasiilias São Paulos toimunud noorte kutsemeistrite maailmameistrivõistlustel WorldSkills Olavil aga luksust asju omas tempos teha ei olnud.

Nelja tiheda võistluspäeva jooksul tuli noorel töömehel rahvusvahelise žürii kotkapilgu all valmis saada aukartustäratavalt keeruline plaatimistöö, mis kujutas kolmemõõtmelises vaates Brasiilia Lunastaja Kristuse kuju, Brasiilia riigi kontuure riigivärvides ning aastanumbrit 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles