Moldova: viinamarjad on siin magusad

Aarne Mäe
, Criuleni-Rakvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova lipp.
Moldova lipp. Foto: Internet

Oi, eestlased on kõvad mehed, nemad ju leiutasid Skype’i! Eluaeg laevadel töötanud Nikolai korrutab seda kui mantrat. Ta teab, millest räägib, sest just Skype’i kaudu saab ta ühendust oma Münchenis elava tütrega.

IT-alal töötav ja muide soomlase Jaakkoga pere loonud Nikolai tütar Victoria on üks kümnetest tuhandetest Moldova noortest, kes kodumaalt laia maailma läinud, seal hariduse saanud ja tulusa töö leidnud. Pensioniikka jõudnud Nikolai aga tegutseb Nistri jõel praami peal, sealt on Musta mereni veel oma paarsada kilomeetrit.

Praam veab autosid ja inimesi üle jõe Moldova ja Transnistria vahet. Moldovas merd ei ole, seesama jõgi ongi nende suurim veekogu.

“Ei, eestlased on tublid, te saite vabaks ilma verevalamiseta,” ei jõua Kolja ära kiita. Ta võtab koos abikaasa Oljaga eestlased vastu naise vanemate hubases kodus. Kojukutse on sealmail väga suur au.

Lauad on lookas, toostid on pikad. Õue peal küpsevad viinamarjad, paprikad ja tomatid. Tõeline idüll, täpselt selline, nagu ühte Moldova küla ette võis kujutada.

Loe edasi SIIT.

<

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles