Suu laulab, süda ... on kahevahel

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suu laulab, süda ... on kahevahel.
Suu laulab, süda ... on kahevahel. Foto: Erik Prozes / Postimees

Kel laul hinges heliseb, hakkab valmistuma järgmiseks laulupeoks niipea, kui on eelmisest kuu-paar hinge tõmmanud. Kas laul teeb muusikaõpetaja meele alati rõõmsaks? Nii ja naa.

Aasta 2017 suvel saabuv noorte laulu- ja tantsupidu pani muusikaõpetajate silmad särama ja kõrvad liikuma juba esimesel tutvumisel tegijate ja lugudega. Muusikaolümpiaadi teema tõi aga taas murekortsu otsaette. Seda tõdesid koolimuusika lähitulevikust kõneldes Lääne-Virumaa Omavalitsuste Liidu kultuurispetsialist Ello Odraks ja maakonna muusikaõpetajate ainesektsiooni esimees Elene Altmäe.

Vana-Vigalas koorijuhtide ja muusikaõpetajate seminarlaagris tehtud esimene tutvus XII noorte laulupeoga, mis kannab pealkirja “Noored juured” ning mille autorid on Rasmus Puur ja Veiko Tubin ning peadirigent Heli Jürgenson, pakkus ilusaid üllatusi. “Äraütlemata hea meel on, et enamik on noored dirigendid, vanemat põlvkonda on kaasatud mentoritena,” sõnas Elene Altmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles