Lahemaa loomad vallutavad Patarei merekindluse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

18.–20. septembril toimub Tallinnas Patarei merekindluses Ökomäss 2015, millega ökoehituse ja elustiili festival Ökomäss tähistab juba viiendat sünnipäeva. Kolmel päeval vallutavad otse pealinna südames asuva merekindluse ökoehitajate, restaureerijate, keskkonnaekspertide ning talunike kõrval ka lehmad, lambad, kanad ja hobused.

“Tahame Ökomässuga näidata, et maa ja linna argielu vahe ei ole nii suur, kui see mõnikord avalikus ruumis kajama jääb,” ütles Ökomässu peakorraldaja Tarmo Andre Elvisto. “Me mässame keskkonnaväärtuste hävimise ja massitarbimise vastu. Varasemate mässude tulemuseks on märkimisväärne huvi kasv loodusläheduse, keskkonnahoidlikkuse ning säästva eluviisi vastu kogu Eesti ühiskonnas. Parem on olla roheline kui saastav, pigem säästev kui raiskav.”

Tarmo Andre Elvisto sõnul on tänavuse Ökomässu märksõnad loomad linnas ja elavad maastikud. “Kolme festivalipäeva sisustavad erinevad töötoad, seminarid, näitused ja koolitused, osta saab talutoitu ja käsitööd ning toimub palju muudki põnevat,” märkis Tarmo Andre Elvisto. “Kindlasti tasub tulla kohale ökoehitust ja restaureerimist õppima, aga ka lihtsalt nõu küsima ja uudistama. Pärandit hoidev ja säilitav elustiil on kestlikum ning keskkonnasäästlikum.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles