Väike-Maarja kandis matkatakse kodu-uurija Eduard Leppiku mälestuseks

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduard Leppik.
Eduard Leppik. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Võistlusmatk kannab edasi õpetaja, kodu-uurija, keelemehe, aktiivse matkaja, Väike-Maarja valla aukodaniku Eduard Leppiku eesmärke äratada huvi kultuurilooliste paikade vastu, edendada tervislikke eluviise ja turvalisust liiklemises.

Matk, mille jooksul läbitakse erinevaid kontrollpunkte, toimub tänavu kahel päeval: neljapäeval koolide võistkondadele ja laupäeval täiskasvanute ja segavõistkondadele. Start antakse mõlemal päeval kell 11 Väike-Maarja seltsimaja eest.

Võistlus kestab 4 tundi.

Tänavune võistlusmatk on ühitatud naiskodukaitse Väike-Maarja jaoskonna sügismatkaga ja tutvustab ka naiskodukaitse tegevust.

Taoline retk korraldati esimest korda mullu Eduard Leppiku 90. sünniaastapäeva puhuks organiseeritud matka tuules: samas vormis (võistlusmatk), kuid erineva legendiga.

Matkajad liiguvad 17. ja 19. septembril jalgsi ning jalgratastel põhiliselt Väike-Maarja ja osaliselt ka Laekvere ning Tamsalu valla teedel. Korraldajad paluvad sõidukijuhtidel olla tähelepanelikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles