Viru Keemia Grupp valis uue juhatuse esimehe

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG tehas.Pilt on illustratiivne.
VKG tehas.Pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Viru Keemia Grupi (VKG) uueks juhatuse esimeheks saab Ahti Asmann, kes oktoobris vahetab sellel ametikohal välja viimased kuus aastat kontserni juhtinud Priit Rohumaa.

Viru Keemia Grupi aktsionär Priit Piilmann ütles, et Ahti Asmann on pikaajalise rahvusvahelise juhtimiskogemusega tunnustatud juht ning ettevõttel on hea meel, et selline spetsialist liitub VKG tiimiga. "Praegune juhtkond Priit Rohumaa eestvedamisel on saavutanud märkimisväärseid tulemusi ja viinud kontserni väga kõrgele tasemele. Seda tõestavad kasvõi kolm täisvõimsusel töötavat Petroter tehast. Samas jätkub põlevkivi- ja keemiatööstuses tormiline areng, mistõttu peame väga oluliseks prioriteediks koostööd just meie finants- ja riigipartneritega. Ahtil on tugevad kompetentsid antud valdkondades. Oleme veendunud, et tema on just see juht, keda keerulisi aegu üleelav kontsern vajab. VKG aktsionäride nimel soovin Ahtile jõudu uues ametis," rääkis Piilmann.

Ahti Asmann on sellise väljakutse ees positiivselt meelestatud ja tänulik. "VKG juhtkond on teinud suurepärase töö nii kontserni kui ka kogu valdkonna edendamiseks. Täna on oluline tagada efektiivsus ja ettevõtte tugevdamine, et saaks ka edaspidi panustada põlevkivi- ja keemiatööstuse arengusse ning Eesti majandusse. Pean oluliseks konstruktiivse koostöö jätkumist riigi ja finantsstruktuuridega. Tahan anda omapoolse panuse VKG arengusse ja olla heaks partneriks kontserni juhatusele, nõukogule ja VKG töötajatele," sõnas ta.

Ahti Asmann on lõpetanud Tartu Ülikooli majanduse eriala. Kaheksateist aastat oma karjäärist on ta töötanud SEB pangas erinevatel positsioonidel ning aastatel 2008-2010 juhatuse esimehe ametis. Viimased kolm aastat on Ahti juhtinud riigiettevõtet AS Eesti Raudtee.

Mai keskel oma soovist ametist lahkuda teavitanud Priit Rohumaa jätkab tööd uue juhatuse esimehe ametisse astumiseni ehk septembri lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles