Pere viib noored päästjad teisele tööle

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa komandopealik Aron Jaanis (vasakul), päästja Lauri Samolberg ning Lääne-Viru maavanem Marko Torm nõu pidamas.
Tapa komandopealik Aron Jaanis (vasakul), päästja Lauri Samolberg ning Lääne-Viru maavanem Marko Torm nõu pidamas. Foto: Toomas Herm

Läinud reedel tuletõrjujate aastapäeva hakul Tapa päästekomandot külastanud Lääne-Viru maavanem Marko Torm kuulis pritsimeestelt, et madal töötasu tekitab jätkuvalt probleeme.

Vastuseks maavanema küsimusele lisatöö kohta tunnistas komandopealik Aron Jaanis, et 90 protsenti päästjatest käib lisaraha teenimiseks veel mujal tööl. Väike palk annab tunda eriti noorte seas, kes on omandanud Väike-Maarjas päästja elukutse. Nad töötavad kolm-neli aastat, abielluvad, saavad isaks ja lähevad siis ära, sest päästja palgaga on keeruline peret toita.

Samas tunnistas komandopealik, et pritsimehe amet on jätkuvalt populaarne: aeg-ajalt koputatakse tema uksele ning küsitakse tööd. Tõsi, mõnikord vene keeles. Jaanise sõnul selgitab ta siis, et kui tulla riigiasutusse tööd küsima, siis peaks ikka riigikeeles suhtlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles