Narvas pisteti suvi purki

Ago Gaškov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoidised tuli valmistada lahtisel tulel ning elektrilisi abivahendeid kasutamata.
Hoidised tuli valmistada lahtisel tulel ning elektrilisi abivahendeid kasutamata. Foto: Ago Gaškov

Narva linnuse Põhjaõu oli augusti viimasel nädalavahetusel täidetud toidulõhnade ja lõkkesuitsuga. Põhjaõues asuv Rootsi aja keskus lõpetas oma hooaja hoidistefestivaliga “Suvi purki”.

Seekord peeti festivali juba kaheksandat korda. Festivali peaauhind on Damaskuse terasest kööginuga. Tänavu pälvis selle haabjameister ja Tallinna ülikooli lektor Jaan Keerdo. Soolaste hoidiste päeval tegi ta küüslaugu-ebaküdooniasalatit, moosipäeval rabar­bri-pamplimoosi.

Laupäeval said purki soolased, pühapäeval magusad hoidised. Muidugi, soolased ja magusad hoidised on tänapäeval tinglik jaotamine. Näiteks sibul käiks justkui soolaste sekka, aga sibulamoos? Igatahes vaaritas Juku-Kalle Raid oma sibulamoosi laupäeval, kui kõrvallõketel podisesid ikka päris soolased segud. Juku-Kalle on käinud kõikidel “Suvi purki” festivalidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles