Maitsva sushi võib rullida ka koduköögis

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Kees valmistab sageli sushi-vaagnaid sõpradele sünnipäevaks – selline lilleline ja isuäratav kandik on kindlasti oodatud kingitus.
Marju Kees valmistab sageli sushi-vaagnaid sõpradele sünnipäevaks – selline lilleline ja isuäratav kandik on kindlasti oodatud kingitus. Foto: Marianne Loorents

Sushi rullimine pole küll nii lihtne kui kiluvõileibade vorpimine, aga asjatundjate nõuandeid arvesse võttes on see täiesti tehtav.

Marju Kees on oma headele sõpradele-tuttavatele juba aastaid kingituseks sushi’t valmistanud. “See on tervislik ja hinnaline kingitus, sest sinna kulub aega, pühendumist ja kvaliteetset toorainet,” ütleb Marju.

Hariduselt on Marju kokk, kahe väikese lapse emana pooldab ta tervislikku toitumist. Esimene sushi-tegu umbes kuus aastat tagasi on tal hästi meeles: nad lihtsalt otsustasid mehega selle kodus ette võtta. Marju oli just lugenud, et üks asiaat kasutas sushi-riisi asemel Veski Mati pudruriisi, ning nõnda saigi see Jaapani juurtega toit ka neil endil just käepärase pudruriisiga järele proovitud. Tuli välja küll. Maitses hästi ja läks kordamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles