Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel peatatakse ahvenapüük

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahven.
Ahven. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Maaeluminister Urmas Kruuse allkirjastas täna käskkirja, millega peatab alates 21. septembrist kuni 31. detsembrini 2015 kaluri kalapüügiloa alusel toimuva ahvenapüügi kõikide kutselise kalapüügi vahenditega Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel, sest lubatud aastasaak on piirkonnas ammendumas.

Maaeluminister peatab kooskõlas kalapüügiseaduse § 49 lõikega 1 kalapüügi kui sellele veealale kehtestatud lubatud saak on ammendunud 90 protsendi ulatuses. Kutselise kalapüügi võib peatada  ühe või mitme maakonna, püsiasustusega väikesaare, püügivahendi, kalaliigi ja kalapüügiseaduse § 32 lõikes 1 nimetatud kalapüügiloa osas.

Ministri käskkiri 2015. aasta ahvenapüügi peatamise kohta Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel avaldatakse Ametlikes Teadaannetes ning see avalikustatakse ka Maaeluministeeriumi veebilehel ja edastatakse vastavatele erialaliitudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles