Teadlaste Ööl saab ka külaline eksperimenteerida

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadusteatri liikmed Kevin Varzin (vasakul), õpetaja Agne Jõgis ja Margo Sall demonstreerivad kameeleontee katset.
Teadusteatri liikmed Kevin Varzin (vasakul), õpetaja Agne Jõgis ja Margo Sall demonstreerivad kameeleontee katset. Foto: Marianne Loorents

Järgmisel reedel alates kella kuuest on Rakvere reaalgümnaasiumi uksed teadushuvilistele valla, sest kätte jõuab salapäraseid lõhnu, maitseid, värve ja valgust täis Teadlaste Öö.

Sedapuhku ei tehta aga lihtsalt tea­dusetendust, mida publik vaikselt istudes jälgima peab, vaid antakse igale külalisele võimalus iseenda seest hull teadlane üles leida ning oma käega põnevaid eksperimente teha.

Teadushuvilised saavad ringi vaadata koolimaja kahe korruse peal, selleks tuleb ainult taskusse kaks eurot varuda. Kooli füüsikaõpetaja Laura Hermi sõnul on külalistel tegemist küll. “Meil on bioloogia, geograafia, füüsika ja keemia töötoad,” rääkis ta. “Ja teaduskohvikus teeme keemilisel moel süüa,” lubas Herm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles