Teater vaatab ja vestleb

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teatri vestlussarja eestvedaja Erni Kask hoiab mikrofoni, kuulab lavastaja Andres Noormets.
Rakvere teatri vestlussarja eestvedaja Erni Kask hoiab mikrofoni, kuulab lavastaja Andres Noormets. Foto: Rakvere Teater

See, et päevasel ajal teatrietendust vaadata saab, ei ole tavaline. Veel ebatavalisem on see, et pärast nähtut selle üle koos teiste vaatajate ning trupiliikmetega arutleda saab. Möödunud laupäeval käivitus Rakvere teatris ürituste sari “RT vestleb”, mis ettevõtmise eestvedaja, teatri välissuhete juhi Erni Kase hinnangul võiks kujuneda suhtluseks publiku ja teatri vahel.

Esimene vestlusring toimus pärast lavastuse “3 õde” vaatamist ning mikrofoni jagasid lavastaja Andres Noormets ning ajakirjanik ja kaasamõtleja Eva Samolberg-Palmi. Keskenduti klassikale ning sellele, mil moel üldse tuleks klassikat lavastada.

Nii lavastuses kui ka hiljem vestlusringis kaasa löönud näitleja Peeter Rästase sõnul on oluline esmalt mõelda, mida me üldse klassikana tõlgendame. Publikule oli aga mõistetav, et klassikaks liigitub miski, mis on pikema aja jooksul kõnetanud suurt hulka inimesi ning mida ikka ja jälle teatrilaval mängitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles