Kohtueksperdid peavad narkoteemalise loengu

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba laupäeval peetakse politseimuuseumis isadepäeva.
Juba laupäeval peetakse politseimuuseumis isadepäeva. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eesti politseimuuseum Rakveres võõrustab teadlaste ööl kohtueksperte, kes kõnelevad narkootikumidest ja näitavad värvikaid materjale meelemürkide mõjust organismile.

“Möödunud aasta šokiloeng kohtuekspertidega oli sedavõrd populaarne, et teeme ka tänavu koostöös AHHAA keskusega ehmatava loengu," rääkis politseimuuseumi juht Andrus Eesmaa.

Eesti kohtuekspertiisi instituudi (EKEI) kohtukeemia peaekspert Peep Rausberg räägib enimlevinud kui ka uutest narkootikumidest Eestis. EKEI direktor Üllar Lanno teeb näitlikustatud ülevaate narkootikumide mõjust inimorganismile.

“Kuna materjalid on küllalt naturaalsed, siis ei soovita me loengut alla 12aastastele ja nõrganärvilistele," märkis Eesmaa.

Kohtuekspertide loeng toimub 25. septembril kell 19 Eesti politseimuuseumis ning on kõigile huvilistele tasuta. Sel aastal tähistab Teadlaste öö festival 10. sünnipäeva ja koondab üritusi üle Eesti ajavahemikul 20.–25. septembrini. Festival kulmineerub 25. septembril, mil toimub üle-Euroopaline Teadlaste öö (European Researchers’ Night).

Mullu keskendus festival haiguste ennetamise teemadele, tänavu võetakse fookusesse sõltuvushaigused ja nende ravi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles