Kapo otsib läbi Edgar Savisaare talu Hundisilmal

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hundisilmal viibiva Virumaa Teataja reporteri Kristel Kaljuvee hinnangul hakatakse peagi kapolt kuriteokahtlustuse saanud Tallinna linnapead Edgar Savisaart tema maakodust Hundisilmalt ära viima.

Kella 21 ütles riigi peaprokurör Lavly Perling «Aktuaalse kaameras», et menetlustoimingud käivad. Ta kinnitas, et praeguse seisuga kedagi vahi alla ei võeta ja kahtlustatavate ring on endiselt sama. Perling lisas, et kuna on alles esmaste menetlustoimingute esimene päev ja prokuratuuri seisukohad võivad muutuda.

Kell 20.34 viidi Savisaar tagasi elumajja. Enne teda tuli abihoonest välja kapo ametnik, kellel oli käes palju pabereid. Savisaar lehvitas veelkord ja ütles: "Kõik saab korda, ärge muretsege."

Kell 18.55 Savisaar tuuakse elumajast välja ja viiakse abihoonesse. Tallinna linnapead saatsid veidi varem saabunud kapo jõud. Savisaar oli rõõmus ja lehvitas meediaesindajatele.

Kell 17.45 saabusid Hundisilmale Savisaare advokaadid Üllar Talviste ja Oliver Nääs. 

Kaljuvee sõnul näeb ta Hundisilmal Savisaare ametiautot Mercedes bussi. Kohal on kiirabi. Veel on Hundisilmal Savisaare poeg Erki Savisaar, Tallinna linnavalitsuse ja kaitsepolitsei ametnikud.

Kell 17.15 saabus Hundisilmale veel kolm kapo ametnikku, kes vahetasid seal hommikust alates olnud kapo ametnikud välja.

Täna hommikul esitas kaitsepolitsei Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele kahtlustuse korduvas altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse järgi võttis Edgar Savisaar 2014. ja 2015. aastal korduvalt altkäemaksu varade ja soodustustena nii enda kui ka kolmanda isiku kasuks kokku mõnesaja tuhande euro väärtuses.

Täna esitati kahtlustus ka mitmele inimesele, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmisele kaasaaitamises, andmises ja vahendamises. Kõik kahtlustatavad on Eesti kodanikud.

Alates tänasest hommikust teostavad kaitsepolitsei ametnikud menetlustoiminguid mitmes kohas ning mitme inimese suhtes. Kriminaalmenetlust juhib riigiprokuratuur.

Kapo pidas täna kinni ka tuntud ettevõtja Aivar Tuulbergi, kellel on esitatud kahtlustus ja tema suhtes viiakse praegu läbi esimesi menetlustoiminguid. Milles kahtlustus seisneb, seda riigiprokuratuur hetkel veel ei kommenteeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles