Aseri lastaed sai uue põranda

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed. Foto on illustratiivne.
Lasteaed. Foto on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents

Aseri lasteaed läks uuele aastale vastu värskelt renoveeritud põrandaga, olles üks kolmest lasteaiast, mis Lincona põrandakeskuse abiga sellel suvel uue põranda sai.

Lincona juhatuse liikme Sven Erslingu sõnul on lasteaedade põrandate renoveerimine Linconale asjaolude loomulikuks jätkuks. "Kui eelmisel aastal viisime läbi uuringu, mis selgitas välja põrandate olukorra Eesti haridusasutustes, siis sellel aastal otsustasime, et kingime kolmele lasteaiale üle Eesti uue põranda."  

Ersling lisas, et uuringu tulemused ei jätnud muud võimalust, kui tegutseda. "Kindlasti ei jää selleaastane põrandate renoveerimine viimaseks. Järgmisel aastal tahame projektiga edasi minna ning võimalusel aidata rohkem lasteaedasid kui sellel aastal," lisas Ersling. 

Aseri lasteaia juhataja Eha Polluksi sõnul on põrandavahetus väga oodatud. "Väikesed lapsed mängivad suure osa päevast põrandal, sellepärast on meil eriti hea meel, et saime just selle nukras olukorras põranda korda. Uus põrand on lastele palju mugavam ja tervislikum kui eelmine," lisas Polluks.

Erslingu sõnul ei mõjuta lõpptulemust alati see, kui odav või kallis on põrandakattematerjal vaid tihti hoopis see, kas aluspõrand vastab normidele ja milline on paigalduskvaliteet. "Seepärast oleme võtnud südameasjaks põrandate paigaldusspetsialistide koolitamise, et tellijad võiksid lõpptulemusega rahul olla ning iga põrandakate peaks ajale ja koormusele vastu aastaid,” ütles Ersling.

2014. aasta augustis läbi viidud uuring hõlmas endas 342 haridusasutuse põrandaid. Üle Eesti uuringus osalenud koolid ja lasteaiad hindasid oma põrandate üldist seisu keskmiselt 10 palli skaalal hindega 6,1.  Peamiseks probleemiks on nigela kvaliteediga aluspõrandad, valesti valitud kattematerjal ja kehv paigalduskvaliteet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles