Paras aeg keeta pajas seepi

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marike Laht keedab Eesti Sea valvsa silma all pajas searasvast seepi.
Marike Laht keedab Eesti Sea valvsa silma all pajas searasvast seepi. Foto: Ave Paulus

Nädalavahetusel pealinnas peetud Ökomässul keetis Eesti vabaõhumuuseumi konserveerimisosakonna juhataja Marike Laht huviliste silme all vanade eestlaste traditsiooni järgides searasvast seepi. Selline seebitegu on mõnus seltskondlik sügisene ettevõtmine.

“On ainult üks protsent, mis seast kaduma läheb, ja see on hääl,” ütles Marike Laht. “Rasva ega pekki pole me harjunud sööma ning neist saab keeta seepi.”

Seebiteoks vajalikud põhiained ja nende proportsioonid 1920. aastatest pärit retsepti ainetel on järgmised:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles