Täna tähistatakse kogu maailmas merepäeva

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meri.
Meri. Foto: AGNES AUS/VIRUMAA TEATAJA

Täna tähistatakse kogu maailmas maailma merepäeva ning see on pühendatud mereharidusele ja väljaõppele.

Kuna meritsi veetakse üle 90ne protsendi maailmas transporditavast kaubast, siis turvalise ja ohutu globaalse laevandustööstuse jätkusuutlikus arengus mängib võtmerolli just kvaliteetse haridusega laevaohvitseride ja merendusvaldkonna tipp-spetsilistide koolitamine.

TTÜ Eesti Mereakadeemia, mis on ainus merendusalast rakenduskõrgharidus- ja magistriõpet võimaldav õppeasutus Eestis, võtab maailma merepäeva raames pidulikult kooliperre vastu Mereakadeemia tänavused esmakursuslased. Sümboolne vastuvõtu üritus viiakse läbi koostöös Eesti Meremuuseumiga Lennusadamas ning tulevast merendussektori tööjõudu austab sõnavõtuga ka Veeteede Ameti peadirektor, kaugsõidukapten Rene Arikas.

„Valmistume juba sel sügisel eelseisvaks merekultuuri aastaks, kus ühendame jõud meie hea koostööpartneri Eesti Meremuuseumiga merenduse ja merehariduse propageerimisel. Seetõttu valisime ka meie traditsioonilise ürituse toimumise kohaks Lennusadama,“ kommenteerib TTÜ Eesti Mereakadeemia direktor Roomet Leiger. “Tegemist on väga sümboolse kohaga nii Mereakadeemia kui terve merendusringkonna jaoks. Eesti Meremuuseum on Eesti üks suurimaid muuseume, mis seisab hea Eesti merendusajaloo säilimise eest ning hõlmab endas väärikas koguses erinevaid laevamudeleid ja muid mereteemalisi eksponaate. Usun, et tulevased laevaohvitserid ning merendusvaldkonna tipp-spetsialistid saavad selles auväärses hoones igati väärikalt vastu võetud.“

Pidulik tseremoonia toimub täna hommikupoolikul Lennusadamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles