Lääne-Virumaalt on sirgunud neli tulevikutalenti

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Kallas.
Laura Kallas. Foto: Jüri Suurkivi

Käimas on viies andekatele noortele suunatud stipendiumikonkurss Tulevikutalent 2015. Neljal möödunud aastal on tulevikutalendi tiitli pälvinud juba neli Lääne-Virumaa noort. Tänavusele stipendiumikonkursile oodatakse noorte avaldusi 15. oktoobrini.

Konkurssi korraldava Maxima Eesti turundusdirektori Ty Lehtmäe sõnul on Lääne-Virumaa noored saavutanud kõrgeid kohti nii spordi ja tervise kui ka humanitaarvaldkonnas. “Esimesel toimumisaastal läks esikoht spordi ja tervise valdkonnas Lääne-Virumaa noorele triatlonistile Laura Kallasele. 2013. aastal sai samas kategoorias teise koha Jegor Jakovlev. Viimasel stipendiumikonkursil jõudsid humanitaarvaldkonnas nominentide hulka aga lausa kaks Lääne-Virumaalt pärit noort. Jonete Visnapuu on edukalt esinenud luulekonkurssidel ja Nele Karolin Lindlo on paistnud silma olümpiaadidel ja luulevõistlustel,” kirjeldas Lehtmäe.

Lehtmäe julgustab konkursil Tulevikutalent 2015 osalema kõiki noori, kellel on ette näidata kas silmapaistvaid akadeemilisi saavutusi või häid tulemusi oma kooliväliste harrastustega tegelemisel. “Loodan, et Lääne-Virumaa noored on ka tänavu konkursil aktiivsed. Selleks on muidugi väga oodatud nii õpetajate kui lapsevanemate panus, kes saavad infot konkursist noorteni viia ning neid osalema õhutada,” rääkis Lehtmäe.

Kandideerimisavaldusi saab tänavu esitada 15. oktoobrini - kogu info konkursi kohta ja kandideerimisavalduse leiab kodulehelt www.tulevikutalent.ee. Kokku on Maxima Eesti poolt korraldataval stipendiumikonkursil tulevikutalendiks tituleeritud juba 100 noort.

Tänavusel konkursil oodatakse kandideerimisavaldusi viies kategoorias: teadustalent, sporditalent, ettevõtlikkustalent, kultuuritalent ja humanitaartalent. Kokku jagatakse noortele stipendiumidena 12 000 eurot.

Stipendiumikonkursi žüriisse kuuluvad AHHAA teaduskeskuse juht Andres Juur, iluuisutreener Anna Levandi, ETV+ peatoimetaja ja noorte ettevõtlikkuse õhutaja Darja Saar, muusik Tomi Rahula ning Eesti Õpetajate Liidu juhatuse liige Mihkel Kõrbe. Maxima Eesti esindaja on Ty Lehtmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles